استفاده از مصالح امروزی در پروژههای ساختمانی، کیفیت سازهها را افزایش میدهد. علاوه بر این، موجب کاهش هزینههای نهایی میشوند. یکی از جدیدترین مصالح ساختمانی، بلوک گازی است. این بلوکها همان بلوکهای سیمانی معروف هستند؛ با این تفاوت که در ساخت آنها از حبابهای هوا استفاده شده است. در ساختار این بلوکها، تخلخلهای متعددی به چشم میخورند؛ ازاینجهت با عنوان بلوک اسفنجی نیز شناخته میشوند.
بلوکهای گازی در ردههای مقاومتی مختلف تولید خواهند شد؛ به همین دلیل میتوان از آنها در دیوارهای باربر و غیر باربر سازهها استفاده کرد. این بلوکها دارای پایداری حرارتی بالایی هستند؛ اما در برابر رطوبت عملکرد ضعیفی دارند.
کاربرد بلوکهای گازی
بلوکهای گازی رقیب سرسخت بلوکهای بتنی در پروژههای ساختمانی
استفاده از مصالح جدید در پروژههای ساختمانی، از دغدغههای بزرگ تیمهای اجرا است. دلیل این امر را میتوان ویژگیهای انحصاری مصالح ساختمانی جدید، متناسب با نیازهای جامعه امروز دانست. بلوک گازی، یکی از مصالحی است که امروزه در بسیاری از پروژههای ساختمانی به چشم میخورد. این مصالح در واقع برای استفاده در محیطهای خاص آبوهوایی طراحی شدهاند؛ اما امروزه به دلیل مزیتهای بالایی که دارند، در اقصینقاط جهان استفاده میشوند.
بلوکهای گازی نیز مانند بلوکهای بتنی معمولی از ماسه و سیمان به همراه مقداری آب ساخته شدهاند؛ اما وجود حبابهای هوا، خواص منحصربهفردی به آنها بخشیده است. به مواد سازنده این بلوکها با روشهای مختلف حباب هوا تزریق میشود که تخلخلهایی در آنها ایجاد میکند. وجود تخلخل در بلوکهای سیمانی، تراکم و وزن آنها را تا حد چشمگیری کاهش میدهد.

برتری بلوکهای گازی
دلایلی که شما را به استفاده از بلوکهای گازی ترغیب میکند
حبابهای هوا، بلوک گازی را به یک محافظ حرارتی تبدیل کردهاند؛ ازاینجهت ضریب حرارتی ساختمان را کاهش میدهند و سطح انرژی ساختمان را متعادل میسازند. مقاومت حرارتی بلوکهای گازی بیشتر از بلوکهای معمولی است؛ به همین دلیل از اتلاف انرژی جلوگیری میکنند. در واقع این بلوکها انرژی را در خود ذخیره میکنند و در صورت نیاز آن را آزاد خواهند کرد.
از دیگر ویژگیهای منحصربهفرد بلوکهای گازی، این است که مانع نفوذ موریانهها به سازه میشوند. وزن پایین این بلوکها، وزن کلی سازه و ستونها را کاهش میدهد. ابعاد و ضخامت مختلف بلوکهای گازی، آنها را به کاربردیترین مصالح ساختوساز تبدیل کرده است. بلوکهای سبک گازی همچنین از نفوذ سرما به داخل ساختمان جلوگیری میکنند و عایق صوتی و حرارتی نیز هستند.
بلوکهای اتوکلاو شده بهترین نوع بتنهای سبک گازی
شیوه ساخت بلوک گازی، از مهمترین عوامل مؤثر بر کیفیت آنها است. بلوکهای گازی را میتوان به دو نوع تقسیم کرد. نخستین نوع این بلوکها، بلوکهای اتوکلاو شده هستند. این مدل با عنوان بلوکهای AAC نیز شناخته میشوند. در بلوکهای اتوکلاو شده، گرما موردنیاز برای ساخت، از منبع خارجی تأمین میشود.
ازاینجهت مقاومت این بلوکها در برابر عوامل مختلف افزایش مییابد. نوع دیگر بلوکهای سبک گازی، بلوکهای NAAC هستند که به بلوکهای اتوکلاو نشده معروفاند. در ساخت این مدل از گرما خود مصالح استفاده شده است. ازاینجهت هزینههای تولید آن کمتر است؛ به همین دلیل بلوکهای گازی اتوکلاو شده هزینه بیشتر و کیفیت بالاتری دارند و برای سازهها مناسبتر هستند.

بهترین اماکن برای استفاده از بلوکهای سبک گازی
بلوک گازی به دلیل مزیتهای چشمگیری که دارد، بهعنوان بهترین و پرکاربردترین مصالح روز ساختمانی شناخته میشود. از مهمترین کاربردهای این بلوکها، استفاده از آنها در شیب بندی پشتبامها است. پس از شیب بندی میتوانید فرایندهای ایزولاسیون را انجام دهید. این بلوکها همچنین بهترین گزینه برای کفبندی طبقات و بالکنها هستند؛ زیرا که وزن طبقات را کاهش میدهند.
لازم به ذکر است که پس از کفبندی طبقات، انجام فرایند سفیدکاری الزامی است. ازآنجاییکه بلوکهای سبک گازی عایق صدا هستند، میتوان از آنها بهعنوان پانلهای جداکننده استفاده کرد. این بلوکها در سینماها، تالارهای پذیرایی، سالنهای اجتماع و... نیز کاربرد دارند. بهطورکلی بلوکهای گازی را میتوان جایگزینی برای بلوکهای معمولی دانست؛ ازاینرو محدودیتی در استفاده از این بلوکها به چشم نمیخورد.
هرگز از بلوکهای گازی در محیطهای مربوط استفاده نکنید
بلوکهای گازی با این که مزیتهای چشمگیری دارند، اما در برخی موارد دچار محدودیت هستند. در واقع محیطهای مرطوب خط قرمز بلوک گازی است. این بلوکها عایق رطوبت نیستند و میتوانند رطوبت را منتشر کنند. البته با رعایت برخی موارد میتوانید از این بلوکها در محیطهای مرطوب نیز استفاده کنید.
برای استفاده از این بلوکها در محیط مرطوب باید از یک عایق رطوبتی کمک بگیرید تا تخلخلهای بلوک اسفنجی را پر کند. علاوه بر این، استفاده از بلوکهای گازی در نما بیرونی سازهها رایج نیست؛ دلیل این امر رنگآمیزی دشوار بلوکهای گازی است. در واقع فعالیتهای زیباسازی بر روی این بلوکها، پایداری کافی ندارند.

تأثیر بلوکهای اتوکلاو شده در افزایش سوددهی پروژههای ساختمانی
بلوکهای گازی به دلیل جلوگیری از اتلاف انرژی، هزینههای سالیانه سازهها را کاهش میدهد. همچنین ازآنجاییکه این بلوکها، عایق صدا و حرارت هستند، دیگر نیازی به عایقهای جداگانه نیست. ازاینجهت با حذف عایقهای حرارتی و صوتی جداگانه در دیوارها، هزینه کل کمتر میشود. همانطور که عنوان شد، وزن بلوک گازی نسبت به بلوک معمولی بسیار کمتر است.
در واقع یکی از عوامل کاهش هزینههای ساختمانسازی و افزایش سوددهی، وزن پایین بلوکها خواهد بود. هنگامی که وزن کمتری بر ستونها وارد شود، وزن وارده به فونداسیون نیز کاهش مییابد؛ ازاینرو دیگر نیازی به فولاد بیش از اندازه برای افزایش مقاومت فونداسیون نیست. علاوه بر این، میزان بتن موردنیاز نیز کاهش مییابد. با کاهش مصالح اولیه، هزینه نهایی نیز دستخوش تغییرات گستردهای میشود و سوددهی افزایش خواهد یافت.
نتیجهگیری
بلوکهای گازی از جدیدترین مصالح ساختمانی هستند. اصلیترین دلیل پرکاربرد بودن این بلوکها را میتوان وزن پایین آنها نسبت به بلوکهای سیمانی معمولی دانست. امروزه بسیاری از تیمهای اجرایی در مراحل ساخت یک سازه یا بازسازی آن، از بلوکهای گازی استفاده میکنند.
شرکت آسیا پدید رسپینا، از نامآورترین شرکتهای اجرایی پروژههای ساختمانی است. پیمانکاران حرفهای این شرکت، در تمام پروژههای خود از بلوک گازی سبک استفاده میکنند؛ زیرا که این امر هزینههای مشتریان را کاهش میدهد. جهت ارتباط با کارشناسان این تیم حرفهای، به وبسایت آسیا پدید رسپینا مراجعه کنید.